Így készítenek slambucot a Hajdúságban: lebbencstészta, szalonnazsír és krumpli az alapja
A hajdúsági slambucot bográcsban vagy otthon a tűzhelyen is bátran elkészítheted.
Összesen 45 találat.
A hajdúsági slambucot bográcsban vagy otthon a tűzhelyen is bátran elkészítheted.
A cigánylecsóba a paprikán és a paradicsomon kívül káposzta és a megszokottnál több hagyma kerül.
A hagyományos székelykáposzta füstölt szalonnás alappal és sok hússal készül.
A savanyú vetrece sertés- vagy marhahúsból készül, és hagyományosan jó tejfölösen kínálják.
A hagyományos kolbászos lecsót mindenki máshogy készíti, de ezzel a recepttel nem lőhetsz mellé.
Paprikás-tejfölös szószban a húsgombócokat is kifőzheted. Ha füstölt szalonnás alapon készíted, garantált a siker.
A szaftos brassói aprópecsenye úgy a legfinomabb, ha füstölt szalonnás alapon készül.
Ha a csirkecombot alufóliában sütöd ki, az összes szaftját megőrzi. Készítheted magában, vagy baconnel, gombával, krumplival együtt is.
Minden tájegységnek megvan a maga változata a töltött káposztára. A szabolcsi recept édes káposztából és paradicsomlével készül.
A kolozsvári rakott káposzta sok kolbásszal és szalonnával nem fog csalódást okozni a kiadós, magyaros ételek rajongóinak.
A tejfölös bakonyi gomba lelkét a füstölt szalonnás alap adja. Házi nokedlivel tálalva még finomabb.
A korhelyleves nemcsak laktató és nagyon finom, hanem a rengeteg savanyú káposztának köszönhetően C-vitaminnal is tele van.
Úgy a legfinomabb a székelykáposzta, ha jó sok sertéshússal készíted.
A sörrel locsolt, savanyú káposztával tálalt sült csülök igazán férfias ebéd - de persze a nőknek is ugyanúgy ízlik.
Idén Márton-napon tálalj fel fűszeres, omlós, sült libamellet!